27.04.- 05.05.2023.- 9 dana  autobusom

1.Dan  POŽAREVAC -BEOGRAD  Polazak u 17.30h sa parkinga kod Dis-a iz Požarevca . Iz Beograda polazak u 19.00h  kod hale sportova Novi Beograd i iz Novog Sada u 20.15 Po sa stajališta za turističke autobuse na Sentandrejskom putu (na uglu Sentandrejskog puta i puta Novosadskog partizanskog odreda, ispred bivše AS ATP Vojvodina). Noćna vožnja kroz Mađarsku i Slovačku prema Pragu.

2. Dan PRAG Dolazak u Prag u prepodnevnim časovima. Po dolasku obilazak Praga: Hradčani – praški dvorac sa manastirom Strahov, manastirska biblioteka iz 17. veka, katedrala Sv. Vita i kapela Sv. Venceslava, bazilika Sv. Đorđa, novi i stari kraljev dvorac, Loreto, Zlatna ulica, Mala strana, Karlov most, crkva od Tina, Starogradski i Vaclavski trg, Slobodno vreme do smeštaja u hotel. . Slobodno vreme . Noćenje.                                                                                                                                                                                      

3.Dan PRAG-KRSTARENJE VLTAVOM   Doručak. Napuštanje hotela. Slobodno vreme ili fakultativni  izlet krstarenje Vltavom . Nakon obilaska slobodno vreme. U večernjim časovima polazak za Pariz. Noćna vožnja kroz Nemačku prema Parizu.

4.Dan PARIZ   Dolazak u Pariz u podnevnim časovima. Panoramski obilazak Pariza: Trg Republike, Vandom, Trg Konkord, čuvena avenija Jelisejska polja, Trijumfalna kapija, Trg Trokadero, Ajfelova kula, Marsova polja, Dom Invalida, Vojna akademija, Palata Rojal, Gradska kuća, Parlament, Latinska četvrt, Sorbona, Panteon, veličanstvena katedrala Notr Dam. Smeštaj u hotel. Slobodno vreme. Noćenje.                                                                                                                                                                                                 

5 Dan PARIZ-DVORAC VERSAJ-KRSTARENJE SENOM -PARIZ  Doručak. Nakon doručka slobodno vreme ili  fakultativni izlet do  dvorca Versaj , rezidencije kralja Luja XIV, poznatijeg kao Kralj Sunca. Obilazak dvorca i šetnja predivnim parkom. Nakon obilaska povratak u Pariz. U poslepodnevnim časovima mogućnost organizovanja fakultativnog izleta –  vožnja brodom po Seni. Slobodno vreme za individualne aktivnosti. Individualni povratak u hotel. Noćenje                                                                                                                                                                

 6 Dan PARIZ -DIZNILEND-PARIZ  Doručak. Nakon doručka slobodno vreme ili  fakultativni izlet do a Diznilenda . Povratak u Pariz u poslepodnevnim časovima. Slobodno vreme za individualne aktivnosti. Noćenje.                                                                                                                                                  

7 Dan PARIZ-MONMARTR-PARIZ                        

Doručak. Napuštanje hotela. Mogućnost organizovanja fakultativne pešačke ture razgledanje Monmartra – boemska četvrt i poseta prelepoj crkvi Sakr Ker (Sveto Srce). Slobodno vreme za individualne aktivnosti ili mogućnost fakultativnog izleta u Luvr – jednog od najčuvenijih, najstarijih i najbogatijih muzeja na svetu. Obilaze se Da Vinčijeva “Mona Liza”, Velika galerija sa delima italijanskim majstora, galerija „Mediči“ sa Rubensovim remek-delima, sala francuskih majstora, “Miloska Venera”…Kratka šetnja vrtom obližnje Kraljevske palate (Palais Royal), sagrađene po nalogu kardinala Rišeljea, koja je kasnije poklonjena kralju, u palati se danas nalazi sedište Državnog saveta Francuske. U večernjim časovima polazak za Minhen. Noćna vožnja kroz Francusku i Nemačku prema Minhenu.

8.Dan MINHEN -DVORAC NIMFENBURG    Dolazak u Minhen u prepodnevnim časovima.Slobodno vreme ili  fakultativna pešačka tura, razgledanje grada Minhena: crkva Sv. Petra – najstarija crkva u Minhenu, Ženska crkva, Kraljevska palata, Nacionalna opera, Karlov trg, crkva Sv.Mihaila, veliki bazar, Marienplac. Slobodno vreme ili mogućnost organizovanja fakultativnog obilaska dvorca Nimfenburg – letnje rezidencije dinastije Vitelsbah (odlazak gradskim prevozom). U večernjim časovima polazak za Srbiju. Noćna vožnja kroz Nemačku, Austriju i Mađarsku prema Beogradu

9.Dan NOVI SAD-BEOGRAD-POŽAREVAC                                  

Dolazak u Novi Sad i Beograd u prepodnevnim časovima.

Cena aranžmana …… 365 eur

 

building, architecture, landmark
Photo by EdiNugraha

Cena aranžmana obuhvata:

– prevoz autobusom turisticke klase(tv,dvd,klima),na navedenoj relaciji,

– smeštaj –Prag hotel 3* 1 noćenje sa doručkom, , 3 noćenja u širem centru Pariza u hotelu 2* na bazi  noćenja sa doručkom/ doručak–klasičan,

– usluge stručnog vodiča

– troškove organizacije putovanja.

– panoramski obilazak po programu putovanja Prag-Hradčani , Pariz

Cene aranžmana ne obuhvata:                                                                                                                                    

– fakultativne izlete (min 25 osoba

– međunarodno zdravstveno osiguranje,

— taxa u hotelima /boravišna .  obaveznu gradsku taksu u iznosu u Pragu 2 eur po osobi dnevno, i 1.85 eur u Parizu po osobi dnevno (plaća se na recepciji hotela)

 

Cena fakultativnih izleta (podložne su promenama, minimum za realizaciju izleta je 30 putnika, deca od 2-12 godina ostvaruju popust, deca od 0-2 godine besplatno):

* Vožnja brodom Vltavom – 20 € odrasli /15 € deca
* Krstarenje Senom – 25 € odrasli / 15 € deca
* Dvorac Versaj (sa ulaznicom za dvorac, usluge lokalnog licenciranog vodiča) – 55 € odrasli /40 € deca (ulaznica za vrtove * * * Versaja nije uključena u cenu i plaća se na licu mesta)
* Pešačko razledanje Monmartra – 20 € odrasli / 15 € deca
* Muzej Luvr (rezervacija, ulaznica, usluge lokalnog licenciranog vodiča) – 55 € odrasli / 40 € deca
* Diznilend (sa ulaznicom za zabavni park) – 145 € odrasli / 135 € deca
* Pesačko razgledanje Minhena – 20 € odrasli / 15 € deca
* Dvorac Nimfenburg (sa ulaznicom) – 35 € odrasli / 25 € deca

 

NAPOMENA U VEZI FAKULTATIVNIH IZLETA :

Fakultativni izleti nisu obavezni deo programa i zavise od broja prijavljenih putnika. Cena se uglavnom sastoji od troškova rezervacije, prevoza, vodiča, ulaznica, organizacije.

Termini fakultativnih izleta su promenljivi i zavise od slobodnih termina po lokalitetima, broja prijavljenih putnika i objektivnih okolnosti.

Fakultativni izleti su organizovani od strane lokalne agencije, ino-partnera Organizatora putovanja.

Svu odgovornost prilikom izvođenja fakultativnih izleta snosi ino-partner.

CENE NEKIH OD ULAZNICA ZA INDIVIDUALNE OBILASKE (podložne su promenama, popust za decu zavisi od institucije koja se obilazi): Ajfelov toranj (treći nivo) – 20 € odrasli / 15 € deca do 11 godina

 

Način plaćanja:

–  u dinarskoj protivvrednosti po SREDNJEM KURSU NARODNE BANKE SRBIJE na dan uplate,30% prilikom rezervacije, ostatak najkasnije 10  dana pred put

 

NAPOMENA:

*MEĐUNARODNO PUTNO ZDRAVSTVENO OSIGURANJE preporučuje se, jer carinski organi s vremena na vreme proveravaju posedovanje polise putnog osiguranja.Agencija ne snosi odgovornost ukoliko putniku zbog neposedovanja polise bude uskraćen ulazak u zemlje evropske unije.

*ZA OVO PUTOVANJE JE OBAVEZNO POSEDOVANJE CRVENOG BIOMETRIJSKOG PASOŠA VAŽNOSTI MINIMUM JOŠ 3 MESECA  PO ZAVRŠETKU PUTOVANJA.
Organizator putovanja nije ovlašćeni ne ceni valjanost putnih I drugih isprava.

*Putnici koji nisu državljani Srbije u obavezi su da se sami upoznaju sa viznim režimom zemlje u koju putuju.

*Maloletni putnici prilikom putovanja, ako nisu u pratnji roditelja, moraju imati overenu saglasnost roditelja.

*Fakultativni izletini su obavezni deo programa I zavise od broja prijavljenih putnika.

*Termini fakultativnih Izleta su promenljivi I zavise od slobodnih termina po lokalitetima, broja prijavljenih putnika I objektivnih okolnosti.

*Sadržaj panoramskog razgledanja I obilaska lokaliteta, predviđenih programom, podložan je promeni ukoliko je to uslovljeno opravdanim razlozima (radovima na saobraćajnicama, lokalitetima, promenom radnog vremena na lokalitetima za vreme praznika, štrajkovima, saobraćajnim kolapsom I slično).

* U okviru panoramskog razgledanja gradova navedenih u programima putovanja Petrovic worldwide -a nisu predviđene posete ni obilasci enterijera javnih gradjevina, institucija I spomenika kulture, osim kada je to posebno naznačeno.

*Dužina trajanja slobodnog vremena za individualne aktivnosti tokom programa putovanja zavisi od objektivnih okolnosti (npr. Dužine trajanja obilazaka, termina polazaka, vremena dolaska I daljeg rasporeda u aranžmanu).

* Napominjemo da je putovanje grupno, i tome je sve podređeno. Prema tome potrebno je jasno sagledavanje situacije da su u vozilu, muzika I filmovi koji se puštaju, neutralni po svom sadržaju, temperatura u vozilu ne može se individualno za svako sedište podešavati, I imajte u vidu da ono što je za nekoga toplo, za drugog je hladnoi sl. Dakle, za grupno putovanje potrebno je puno razumevanje među putnicima I osećaj kolektivizma.

*Raspored mesta u autobusu pravi organizator prema redosledu prijavljivanja.

*Mole se putnici da vode računa o svojim putnim ispravama, novcu I stvarima u toku trajanja aranžmana. Ostavljanje vrednih stvari u autobusu i u hotelskim sobama nije preporučljivo, jer ni prevoznik niti hotel ne odgovaraju za iste! U slučaju obijanja autobusa, putnik može zatražiti nadoknadu štete samo za svoje osigurane stvari kod ovlašćenih osiguravajućih kuća. Organizator putovanja ne može odgovarati, niti se organizatoru putovanja pišu prigovori, u slučaju ovih nepredviđenih okolnosti.

NAPOMENA U VEZI SMEŠTAJA: TAČNO IME HOTELA ĆE SE SNAZITI 5 DANA PRE POLASKA NA PUTOVANJE !!!

-Hotelske sobe u većini hotela u Parizu su malih površina: dvokrevetne sobe ukupno do 11m2 sa kupatilom, jednokrevetne ukupno do 9m2 sa kupatilom.
-Pomoćni ležaj je manji od standardnog-ležaj na rasklapanje, drvene ili metalne konstrukcije ili sofa/fotelja na rasklapanje. Smeštaj treće osobe u sobi utiče na udobnost boravka (veličina sobe je standardna dvokrevetna sa dodatnim pomoćnim ležajem)
-Kontinentalni doručak je lagani jutarnji obrok, koji se služi u ograničenim količinama, I sastoji se od jedne vrste peciva, džema ili marmelade, maslaca ili margarina, čaja, filter kafe.
.Svi hoteli su po lokalnoj kategorizaciji ocenjeni. Smeštaj u hotele je prvog dana boravka posle 14 časova (retko je moguć raniji ulazak) a izlazak iz hotela oko 09 časova ujutro.

 

*Opisi smeštajnih objekata su informativnog karaktera. Za eventualna odstupanja I kvalitet usluge u okviru smeštajnih objekata, organizator putovanja ne snosi odgovornost, jer to isključivo zavisi od smeštajnih objekata.

Petrović worldwide zadržava pravo zamene ovog hotela sličnim hotelima iste ili više kategorije.

 

 

PROGRAM JE RAĐEN NA BAZI MINIMUM PRIJAVLJENIH 50

PUTNIKA.U SLUČAJU NEDOVOLJNOG BROJA PUTNIKA ROK ZA OTKAZ PUTOVANJA JE 5 DANA PRE POČETKA PUTOVANJA.

Agencija zadržava pravo korekcije cena u slučaju promena na deviznom tržištu.

Agencija ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja.