sa  obilaskom  Soluna – 3 noćenja /autobusom 13.04.-18.04.2023.

PROGRAM  PUTOVANJA:

  1. dan – četvrtak 13.04. . BEOGRAD-POŽAREVAC -KRAGUJEVAC

Polazak u 14.00h  iz Beograda sa parkinga  kod Hale sportova na Novom  Beogradu Polazak autobusa  U 15.30h Polazak kod Dis-a iz Požarevca . Putovanje kroz Srbiju, Makedoniju i Grčku sa usputnim zadržavanjima radi odmora, pasoških i carinskih formalnosti.

  1. dan – petak 14.04.

Dolazak na Krf u jutarnjim časovima. Obilazak grada .  Fakultativni odlazak u obilazak  Srpskoj kuci. Nakon toga .faklutativni odlazak na ostrvo Vido .Slobodno vreme. Smeštaj . Slobodno vreme. Nočenje.

3 dan –  subota 15.04.

Doručak. Odlazak  do grada Krfa  do crkve Svetog Spiridona, gde se prisustvuje svečanoj litiji i  iznošenju moštiju Svetog Spiridona – čudotvorca, zaštitnika ostrva.. U 11h prisustvovanje jedinstvenoj ceremoniji Bacanja vrčeva. Slobodno vreme.Povratak u apartmane. Slobodno vreme.  Fakultativan odlazak   u 20:30 h  do grada Krfa. Na  trgu Spianada, uz prisustvo velikog broja ljudi, pod svetlošću zapaljenih sveća održava se veličanstvena i jedinstvena proslava Vaskrsa uz litiju. Zatim nastupa parada filharmonijskih orkestra i vatromet  koji će Vam učiniti ovaj praznik nezaboravnim. Povratak u 01.00h iz Krfa  u apartmane. Noćenje.

  1. dan – nedelja – 16.04

DoručakFakultativni izlet u obilazak Ahileon palate. Razgledanje dvorca i slobodno vreme. Fakultativni odlazak do zaliva Paleokastrica  do manastira presvete Bogorodice na steni . Slobodno vreme. Povratak u apartmane. . Noćenje.
5.dan ponedeljak  – 17.04 

Rani doručak.Napuštanje Krfa,  Polazak ka Solunu.Panoramsko razgledanje grada: Bela kula, spomenik Aleksandru Makedonskom, Galerijev  slavoluk,obilazak Srpskog vojničkog groblja Zejtinlik. . Slobodno vreme za šetnju i šoping. U večernjim časovima polazak  za Srbiju. Noćna voznja sa kračim odmorima.

  1. dan utorak –  18.04

Dolazak u Kragujevac/Pozarevac/ Beograd u jutarnjim  časovima.     Kraj programa

aerial view of boats on sea near green mountain during daytime
Photo by Corfu Diary

CENA ARANŽMANA : 169 eur

doplata za 1/1 sobu 75 eur /jednokrevetna soba na upit

Cena aranžmana obuhvata:

– prevoz autobusom turisticke klase(tv,dvd,klima)solo ili dubble decker,od 16 do 87 mesta,na navedenoj relaciji  /

mesta se određuju prema prijavi;

– smeštaj u 1/2,, 1/3 ,1/4 studiima I  duplex apartmanima  na ostrvu Krfu /na bazi 3 noćenja sa doručkom

– panoramsko razgledanje grada Krfa i Soluna,

– usluge stručnog vodiča ;

– troškove organizacije putovanja.

 

 Cene aranžmana ne obuhvata:

– fakultativne izlete (minimum 25 osoba);

– međunarodno zdravstveno osiguranje

– doplata za klimu -5 eur po studiu

– ostale neimenovane individualne troškove.

– povratna karta za feribot- Igumenica -Krf-Igumenica-20 eur

 

Način plaćanja:

–  u dinarskoj  protivvrednosti po srednjem kursu Narodne  Banke Srbije  na dan uplate,30% prilikom rezervacije, ostatak najkasnije 10  dana pred put (mogućnost plaćanja na rate deponovanim cekovima do maja  2023).

 

Cena fakultativnih izleta: (neophodan minimum 25 putnika )

– Ahileon palata -15 eur  – 5 eur

– Ostrvo Vido  i Srpska kuća -15 eur /voznja brodom uračunato u cenu

– Paleokastrica sa obilaskom manastira -15 eur

– Transfer  do Krfa na proslavu Vaskrsa   -10 eur/ 15..04. -polazak  u 20.30 povratak u 01h .

NAPOMENA:

*MEĐUNARODNO PUTNO ZDRAVSTVENO OSIGURANJE preporučuje se, jer carinski organi s vremena na vreme proveravaju posedovanje polise putnog osiguranja. Agencija ne snosi odgovornost ukoliko putniku zbog neposedovanja polise bude uskraćen ulazak u Grčku.

*ZA OVO PUTOVANJE JE OBAVEZNO POSEDOVANJE CRVENOG BIOMETRIJSKOG PASOŠA.ROK VAŽENJA PASOŠA JOŠ MINIMUM 3 MESECA OD DATUMA POVRATKA.                                                                                                                                                                                                         Organizator putovanja nije ovlašćen i ne ceni valjanost putnih i drugih isprava.

*Putnici koji nisu državljani Srbije u obavezi su da se sami upoznaju sa viznim režimom zemlje u koju putuju.

* Maloletni putnici prilikom putovanja, ako nisu u pratnji roditelja, moraju imati overenu saglasnost roditelja.

*Fakultativni izleti nisu obavezni deo programa i zavise od broja prijavljenih putnika.

*Termini fakultativnih izleta su promenljivi i zavise od slobodnih termina po lokalitetima, broja prijavljenih putnika i objektivnih okolnosti.

*Sadržaj panoramskog razgledanja i obilazaka lokaliteta, predviđenih programom, podložan je promeni ukoliko je to uslovljeno opravdanim razlozima (radovima na saobraćajnicama, lokalitetima, promenom radnog vremena na lokalitetima za vreme praznika, štrajkovima, saobraćajnim kolapsom i slično).

* U okviru panoramskog razgledanja gradova navedenih u programima putovanja Petrovic worldwide nisu predviđene posete ni obilasci enterijera javnih gradjevina, institucija i spomenika kulture, osim kada je to posebno naznačeno.

*Dužina trajanja slobodnog vremena za individualne aktivnosti tokom programa putovanja zavisi od objektivnih okolnosti (npr. dužine trajanja obilazaka, termina polazaka, vremena dolaska i daljeg rasporeda u aranžmanu).

* Napominjemo da je putovanje grupno, i tome je sve podređeno.Prema tome potrebno je jasno sagledavanjesituacije da su u vozilu, muzika i filmovi koji se puštaju, neutralni po svomsadržaju, temperatura u vozilu ne može se individualno za svako sedištepodešavati, i imajte u vidu da ono što je za nekoga toplo, za drugog je hladnoi sl. Dakle, za grupno putovanje potrebno je puno razumevanje međuputnicima i osećaj kolektivizma.

*Raspored mesta u autobusu pravi organizator prema redosledu prijavljivanja.

*Mole se putnici da vode računa o svojim putnimispravama, novcu i stvarima u toku trajanja aranžmana. Ostavljanjevrednih stvari u autobusu i u hotelskim sobama nije preporučljivo, jer niprevoznik niti hotel ne odgovaraju za iste! U slučaju obijanja autobusa, putnikmože zatražiti nadoknadu štete samo za svoje osigurane stvari kod ovlašćenihosiguravajućih kuća. Organizator putovanja ne može odgovarati, niti seorganizatoru putovanja pišu prigovori, u slučaju ovih nepredviđenih okolnosti.

NAPOMENA U VEZI SMEŠTAJA:

Studia i apartmani – se nalaze Van grada Krfa  na ostrvu Krfu , povezani su linijama medjugradskog prevoza sa gradom Krfom tokom celog dana. Studia i apartmani su opremljeni sa kupatilom, kompletno opremljenom kuhinjom, i terasama . WI-FI (Agencija ne može garantovati brzinu interneta i nije odgovorna u slučaju slabog signala ili nestanka interneta usled tehničkih problema

 

.PROGRAM JE RAĐEN NA BAZI MINIMUM PRIJAVLJENIH 50 PUTNIKA.U SLUČAJU NEDOVOLJNOG BROJA PUTNIKA

ROK ZA OTKAZ PUTOVANJA JE 5 DANA PRE POČETKA PUTOVANJA.

Agencija zadržava pravo korekcije cena u slučaju promena na deviznom tržištu

.Agencija ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja.