ISTANBUL 14.02.-19.02. 2024.
6 DANA /3 NOĆENJA -AUTOBUSOM

 

Istanbul je jedini grad na svetu koji se nalazi na dva kontinenta. U ukupnoj svetskoj istoriji zauzima jako važno mesto. Dovoljno je reći da je bio prestonica tri velika carstva: Vizantije, Rimskog i Otomanskog carstva. Retko koji grad na svetu je svoje ime menjao toliko puta. Štaviše, verovatno nikada nije imao samo jedno ime koje je poštovao ceo svet. Tako je i danas. Iako je zvanično ime grada Istanbul u mnogim jezicima grad se i danas zvanično zove drugačije (Konstantinopolis, Carigrad, Bolis, Kušta). Istanbulske znamenitosti je teško nabrojati a da se ne napravi neki propust. Baš zato, ovo je grad koji vas privlači da mu se uvek i iznova vraćate a da Vam svaka poseta bude jedinstvena i drugačija od prethodne.

PROGRAM PUTOVANJA

 

1.DAN : BEOGRAD/POŽAREVAC/KRAGUJEVAC
Polazak autobusa  Iz Beograda polazak u 14.30h.sa parkinga kod hale sportova na Novom Beogradu.   .Polazak iz Požarevca u 16.00h  sa paringa kod Dis-a , U 17.00h polazak iz Kragujevca .Noćna vožnja preko Bugarske sa kraćim usputnim zadržavanjima.

2.DAN : ISTANBUL
Dolazak u Istanbul u prepodnevnim  časovima. Panoramsko razgledanje grada: Zlatni  rog, Galata most, centar grada Taksim. Smeštaj u hotel.Fakultativni obilazak centra grada,šetnja do Kapali čaršije, obilazak Sulejmanije –dzamije , prodavnice koze, …  Slobodno vreme  za individualne aktivnosti. Noćenje.

3.DANISTANBUL
Doručak. Fakultativni odlazak sa lokalnim vodičem u obilazak Aja Sofije, prvo dvorište Topkaki palate , Plava džamija /ulaznice nisu uracunate / Nakon toga odlazak  Fakultativni izlet na Azijsku stranu. Obilazak najveće džamije Čamlidža,odlazak do Uskudara , pogled na Devojačku kulu na Bosforu . . Povratak na Evropski deo grada u centar grada.. Povratak u hotel.Noćenje.

4.DANISTANBUL
Dorucak. Polazak na fakultativni izlet  do Vaseljenske Patrijaršije. I nakon toga polazak na fakultativno krstarenje Bosforom. Fakultativni obilazak Dolmabahce palate .Slobodno vreme. Fakultativni odlazak na Tursko veče. Noćenje.

5.DAN:ISTANBUL
Doručak. Doručak. Napustanje hotela do 12h. Slobodno vreme do polaska za Srbiju. Polazak u 14h . Dnevna I noćna voznja sa kraćim odmorima.

6.DAN-KRAGUJEVAC-POŽAREVAC-BEOGRAD
Dolazak u Kragujevac/Pozarevac  /Beograd u ranim jutarnjim časovima.

CENA  ARANŽMANA ……100 eur

ARANŽMAN OBUHVATA:
*Autobuski  prevoz na navedenoj relaciji  ( audio, video opremljenosti, klima)
*smeštaj ucentru grada  Istanbula /Aksaray, Laleli u  hotelu  u 1/2 ili 1/3 sobama , na bazi 3 noćenja sa doručkom /švedski sto
*obilaske prema programu putovanja,
*usluge stručnog vodiča  za vreme trajanja aranžmana,
* troškove organizacije putovanja

ARANŽMAN NE OBUHVATA:
* fakultativne izlete i ulaznice,
*međunarodno zdravstveno  osiguranje  1100 din po osobi do 70 god.
* individualni troškovi

CENA FAKULTATIVNIH IZLETA:
*Obilazak Aja Sofije, Plave Dzamije i Top Kapi palate /prvo dvorište – 20 eur, (min 20 osoba), Nisu  uračunate ulaznice za ostala dva dvorišta Topkapi palate I Aja Sofiju
*Krstarenje Bosforom sa Vaseljenskom patrijaršijom – 25 eur
*izlet na Azijsku stranu – 20 eur
*setnja centrom grada –obilazak Sulejmanije džamije, prodavnice koze , Kapali čarsije—10 eur
*Dolmabahce palata – ulaznica – sa obilaskom  harema , slusalice, lokalni vodic, prevoz , – 40 eur
*Tursko vece -vecera sa 1 bezalkoholnim picem  sa muzickim programom I turskom plesacicom –25 eur

USLOVI PLAĆANJA:

*Plaćanje je isključivo u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu NBS   , na dan uplate. 30% PRILIKOM REZERVACIJE , OSTATAK DO 7 DANA PRE POCETKA USLUGA                                           

POPUSTI : *  Dete do 2 -12 godina u sobi sa dve punoplatežne osobe ostvaruje popust od 20%  ,ima svoje mesto u autobusu

DOPLATE: * Doplata za 1/1 sobu je  50 €

NAPOMENA U VEZI SMEŠTAJA-  Hotel  KALKAN , PRENS ILI SLICAN TACNO IME HOTELA  7 DANA PRE POCETKA USLUGA  se nalaze  u centru starog dela grada Istanbula-AKSARAY -LALELI.   U hotelima  je dostupan WI-FI, Sobe su 1/2i1/3 .Svaka soba poseduje klimu I zasebno kupatilo, TV U svom sastavu poseduje restoran nacionalne kuhinje I kafe bar.
* U smeštajne objekte se ulazi prvog dana boravka od 15:00 časova  (postoji mogućnost ranijeg ulaska), a napuštaju se poslednjeg dana boravka do 12:00 časova, po lokalnom vremenu.  
* U smeštajne objekte se ulazi prvog dana boravka od 14:00 časova  (postoji mogućnost ranijeg ulaska), a napuštaju se poslednjeg dana boravka do 12:00 časova, po lokalnom vremenu.

NAPOMENA: *MEĐUNARODNO PUTNO ZDRAVSTVENO OSIGURANJE preporučuje se, jer carinski organi s vremena na vreme proveravaju posedovanje polise putnog osiguranja. Agencija ne snosi odgovornost ukoliko putniku zbog neposedovanja polise bude uskraćen ulazak u zemlju EU.

*ZA OVO PUTOVANJE JE OBAVEZNO POSEDOVANJE CRVENOG BIOMETRIJSKOG PASOŠA.-ROK VAŽENJA PASOŠA MINIMUM JOS 6 MESECI PO ZAVRŠETKU PUTOVANJA

Organizator putovanja nije ovlašćen i ne ceni valjanost putnih i drugih isprava.

*Putnici koji nisu državljani Srbije u obavezi su da se sami upoznaju sa viznim režimom zemlje u koju putuju.
* Maloletni putnici prilikom putovanja, ako nisu u pratnji roditelja, moraju imati overenu saglasnost roditelja.
*Fakultativni izleti nisu obavezni deo programa i zavise od broja prijavljenih putnika.
*Termini fakultativnih izleta su promenljivi i zavise od slobodnih termina po lokalitetima, broja prijavljenih putnika i objektivnih okolnosti.
*Sadržaj panoramskog razgledanja i obilazaka lokaliteta, predviđenih programom, podložan je promeni ukoliko je to uslovljeno opravdanim razlozima (radovima na saobraćajnicama, lokalitetima, promenom radnog vremena na lokalitetima za vreme praznika, štrajkovima, saobraćajnim kolapsom i slično).
* U okviru panoramskog razgledanja gradova navedenih u programima putovanja Petrović worldwide -a nisu predviđene posete ni obilasci enterijera javnih gradjevina, institucija i spomenika kulture, osim kada je to posebno naznačeno.
*Dužina trajanja slobodnog vremena za individualne aktivnosti tokom programa putovanja zavisi od objektivnih okolnosti (npr. dužine trajanja obilazaka, termina polazaka, vremena dolaska i daljeg rasporeda u aranžmanu).
Napominjemo da je putovanje grupno, i tome je sve podređeno.Prema tome potrebno je jasno sagledavanjesituacije da su u vozilu, muzika i filmovi koji se puštaju, neutralni po svomsadržaju, temperatura u vozilu ne može se individualno za svako sedištepodešavati, i imajte u vidu da ono što je za nekoga toplo, za drugog je hladnoi sl. Dakle, za grupno putovanje potrebno je puno razumevanje međuputnicima i osećaj kolektivizma.
*Raspored mesta u autobusu pravi organizator prema redosledu prijavljivanja.
*Mole se putnici da vode računa o svojim putnimispravama, novcu i stvarima u toku trajanja aranžmana. Ostavljanjevrednih stvari u autobusu i u hotelskim sobama nije preporučljivo, jer niprevoznik niti hotel ne odgovaraju za iste! U slučaju obijanja autobusa, putnikmože zatražiti nadoknadu štete samo za svoje osigurane stvari kod ovlašćenihosiguravajućih kuća. Organizator putovanja ne može odgovarati, niti seorganizatoru putovanja pišu prigovori, u slučaju ovih nepredviđenih okolnosti.

******WI-FI (Agencija ne može garantovati brzinu interneta i nije odgovorna u slučaju slabog signala ili nestanka interneta usled tehničkih problema

*Opisi smeštajnih objekata su informativnog karaktera. Za eventualna odstupanja i kvalitet usluge u okviru smeštajnih objekata, organizator putovanja ne snosi odgovornost, jer to isključivo zavisi od smeštajnih objekata.

 

PROGRAM JE RAĐEN NA BAZI MINIMUM PRIJAVLJENIH 50 PUTNIKA.U SLUČAJU NEDOVOLJNOG BROJA PUTNIKA ROK ZA OTKAZ PUTOVANJA JE 5 DANA PRE POČETKA PUTOVANJA

UZ OVAJ PROGRAM VAŽE OPŠTI USLOVI PUTOVANJA  PETROVIĆ WORLDWIDE
Organizator putovanja   PETROVIĆ WORLDWIDE , Licenca OTP 160/2021 Kategorija A